Den tillbaka i vardagen..

Tjenna !

Är nu tillbaka i den såkallade vardagen, med tvätt, städ, disk, matlagning och arbete. Sjukt vad jag saknar Tyskland, där det var innebandy, umgås och ännu mera innebandy som gällde. Är dte inte så livet ska se ut. Var ledig från jobbet igår och skulle egentligen varit eldig idag med, men fick ett extra skift, och vem behöver inte alla pengar man kan få, jo jag! Så det blir att jobba idag med.

Köpte igår några danska flaggor för att pynta upp lägenheten lite, de kostade bara en tia nere på superbest, men när jag kom hem märkte jag att flaggstängerna inte passade i den, så det blev inte så bra, och det ser lite roligt ut faktiskt att ha två danska flaggor vid sidan av min svenska flagga! Men så är jag ju ganska rolig också.

Träningsturnering i helgen, ska bli kul att spela match igen :) man kan aldrig tröttna på att spela innebandymatch :)!

"lev livet, älska det"

Caroline Hansen

Den efter Tyskland..

Tjenna !

Då är jag "hemma" i Frederikshavn igen efter en vecka i Tyskland och EC-kvalet. Började i tisdags, tidigt på morgonen, i en minibuss, HEJ 12 TIMMAR I MINIBUSS! Men det var helt okej, faktiskt. Jag fick en bok om mig själv "Svenskeren med den gule vesten - volym 1 - svenskeren og cykeln". Den handlar om mig, min gula reflexväst jag hade när vi arbetade i Skagen, och hur jag ramlar på min cykel, skär tomater på jobbet och dansar med soppkvastar. Mycket bra och värd läsning. Tror att den är nominerad till Nobelpriset i litteratur, ryktas även om att den ska bli film, med ingen mindre än MIG i huvudrollen som Caroline "svenskeren" Hansen.

Jag fick även två böcker av våra målvakter, det var lär dig danska med Bolt (den där hunden i Disney) och lätt danska med Musse och hans vänner. Ja, jag fattar vinken ;). Under resans gång kom även nästa mästerverk litteraturmässigt, "USA:s president" by Hansen och Anne, den handlar om ett hus som kan flyga, sen kommer timon och pumpa, och triton, och det slutar med att alla dör och lever lyckliga i alla sina dagar. Grymt bra den med!

Innebandyn då, jo riktigt bra! Vi vann alla matcher, Lichtenstein med 9-6, Spanien med 14-2, Tyskland med 7-0, Holland med 8-2 och Norge med 5-2. Har varit sjukt kul att spela, och i vecka 40 så åker vi till Lettland, och i gruppen möter vi två Schweiziska lag och ett tjeckiskt. Jag blev även ett halsband rikare, eller ialf en halv innebandyboll med glitter och stjärnor på i ett snöre rikare :).

Är nu grymt trött, har en svullen ankel, en bula, svullet ögonbryn, stukad handled, och ca ungefär 3412 blåmärken och bollmärken, men det är SÅÅÅ värt det! och till råga på allt så har danskorna lärt sig att spela spansk skitgubbe, fast det heter numera dödenspölsebröd !

"Never let the fear of striking out, keep you from playing the game"

Caroline Hansen

Den med løg..

Tjenna !

Kvällen börjar gå mot sitt slut och Jasmin och Anna har gått/cyklat/åkt buss eller hur de nu har tagit sig hem. Svenska pannkakor med varma hallon och blåbär blev godkända iallafall, så det får jag se som lyckat! Blev en hel del över med så då har man lunchen till imon färdig, alltid skönt att vara ute i god tid. Och jo, lunchen var underhållande, jag är som han i den där gamla Gevaliareklamen (han som inte dricker kaffe och inte förstår skämten) men det blir bättre och bättre, förstår dte mesta nu faktiskt :). I vilket fall, helt plötsligt börjar det regna lök utanför fönstret, lökringar kommer titt som tätt, någon åker in genom fönstret, det kom även ett jouicepaket och lite annat smått och gott, ungefär som disneyfilmen: det regnar köttbullar, men nu regnar det lök. Underhållande! Ungefär lika underhållande som de tyckte att det var att jag hade satt upp en tavla med hjälp av tejp (som hänger snett) lagade kaffekokaren(som vi hade saft i) med hjälp av tejp, inte klarade min övningar i min danska bok (den där boken för 7-9 åringar) och att vi åt godis ur en kastrull och chips ur en gryta! SUPER som man gärna använder här!

Fick även ett sms med frågan om jag kunde jobba imon, visst hade jag sett fram emot en ledig dag, men nu ser jag fram emot pengarna den 25:e(september dock) istället :)

"Ta inte livet på för stort allvar, du kommer ändå inte ur det levande"

Caroline Hansen

Den med sista arbetsdagen på en vecka..

Tjenna !

Yihoo, imon är jag ledig :) Det ska bli grymt skönt faktiskt, sova till längre än halv 8 Yeaah! :). Och stängde igår så jobbade till 02.00 och började kl 08.30 idag, yeah! Men hade dock en sjukt bra dag på jobbet denna dag, tror att det hade varit något bröllop eller liknande och de hade beställt en speciell frukostbuffé, vilket det givetvis blev rester av, vilket vi givetvis fick äta av, så det blev en andra frukost, och vem älskar inte frukost buffé? :)

Ikväll blir det svenska pannkakor med danskt sällskap, låter som vad Kellogs K skulle kallat; "en god vana" (om det nu inte var första gången förståss)


Den oförglömmliga skidan till Coffe i 18-års present! Och min Caroline Georgsson, (som btw hellre lånade min dåvarande 10-åriga lillebrors tröja istället för någon av mina... hmm)

"Man saknar inte det man har, förrän det inte längre finns kvar"

Caroline Hansen

Den med TGIF..

Tjenna !

Jaa, Thank God Its Friday, eller? Det är inte någon jätteskillnad för mig, inte denna veckan ialf. För precis som måndag-fredag så jobbar jag lördag och söndag, och lördag är även så roligt att det blir 2 pass! Pengarna Caroline Hansen, pengarna, de du blir så glad av när du betalar hyra, mat och andra superroliga grejer. Hade inte vart helt fel att vara 12 och få allt på ett matbord igen (ibland får man tänka så)

Dagen har bestått av 7,5 timmes hackande av grönsaker och blandande av dippar! Har även lärt mig att göra revbensspjäll, se där, var dag lär man sig något nytt. Skulle även till banken för att aktivera mitt kontokort, när jag står och väntar så säger en i kassan; "Det är du som spelar innebandy va?" varpå jag blir rätt chockad och svarar" ehhh jaa", tydligen var det en i lagets mamma, men alltid lika pinsamt när folk vet vem man är men man inte har en aning om vem det är man pratar med. Kvällen ser dock lovande ut, två innebandymatcher, SUPER!

Lite ögongodis såhär en fredagskväll..

Bättre än danskt "bland-selv slik" (lösgodis)... MMMM!!!


"Man måste våga vinna för att kunna vinna"

Caroline Hansen

Den där det är extremt synd om mig..

Tjenna !

Trodde att det skulle vara mycket att göra på jobbet idag, så var där redan klockan åtta, men det var inte så fartligt, slutade redan kl 1, vilket iofs var grymt skönt, då har man hela dagen på sig. Dock så skar jag mig på en olivburk, så har ett JÄTTEstort sår i fingret. Stackars stackars mig, och mina stortår är fortfarande omplåstrade.. Så synd så synd om mig...

Så var blir det en dag när man nästan är ledig? Jo städa, tvätta, osv. YEAAAH!! Fast tom jag inser nu att det kanske behövs städas, tänk er då hur det ser ut ;) haha.

Men det finns faktiskt några ljusglimtar i mitt liv, om mindre än en vecka så åker vi till Tyskland, på tisdag kl 05.00 avgår färden! Och vi kommer ha en svensk tränare så jag förstår precis allt :D. Super!

Järngänget, aka. JG... SAKNADEN ÄR ENORM !!! <3 


"Lika barn leka bäst"

Caroline Hansen

Den efter andra träningsmatchen..

Tjenna !

Gårdagen var en dag som innehöll det mesta kan man väl påstå. Började med att spela mot Outlaws igen, andra träningsmacthen mot dom. Denna match var jag inblandad i det mesta som går att vara inblandad i under en innebandymatch. Det började med att som vanligt ska hela laget gå på toa samtidigt, så jag går till ett annat tomt omklädningsrum för att uträtta mina behov, när jag sen öppnar dörren så har dagens dommare kommit in och börjat byta om! En aning pinsamt kanske.. kanske..

Matchen i sig, vi ligger under med 4-2 och vänder och vinner med 7-5, starkt! Själv lyckades jag göra 2 konstmål, det första ska jag passa Dino, men precis när ajg ska passa får jag ett duperslag på klubban vilket gör att den ändrar riktning går mot målet, målvakten räddar men jag slår in returen. Andra är redan en riktig klassiker, det står 5-5 jag och Dino går upp för att pressa deras backar, när deras back ska passa går hennes klubba sönder, bollen kommer till mig och jag skjuter innan jag hinner reagera och bollen går in där den ska i bortre :P haha. Mer tur är svårt att få :). Får även en utvisning för, ja den som ändå visste, 2 ass och missar en straff. Så det är inte så mycket mer som går att hända under en match. Nästa helg möter vi Pixbo :)

Efter det så hade vi teambuilding med laget, vi skulle göra massa vattenövningar, men jag kan inte simma med min fot, så det var tråkigt att inte kunna vara med på det, det såg väldigt roligt ut! De simmade i vågor och hade militärbyxor och allting på sig.

Efter det blev det en snabbis till jobbet för att fixa lite, och på vägen hem så, ja vet väl inte om det förvånar någon egentligen, men då ramlar jag på cykeln, slog upp tån och händerna, och min blånagel på min blånagel gjorde så jag tappade nageln på stortån, mina fötter är inte mina bästa vänner för tillfället.

Kvällen spenderades hos Dino!
"Må man ta hunden med sig in i himlen"

Caroline Hansen

Den med fredagen den 13:e..

Tjenna !

Idag är det dagen vi alla syter för varje år, fredagen den 13e. Vad händer då en dag som denna? jo jag skär mig i fingret och får ett litet sår, tappar yoghurten på marken, 3 gånger hem från affären. Men det är nog det mesta, fast ska väl inte ropa hej än, dagen är inte slut. Haha. dock så har kvällen varit väldigt bra, åt på jobbet tsm med 3 ifrån laget, väldigt gott, och alltid lika kul att höra de prata danska jättefort, förstår ungefär vart 10e ord, och de måste förklara för mig som om jag vore 4 år :p haha men jag lär mig väl..

Däremot var gårdagen mer spännande, dagen började SUPER! de testade att göra nya maträtter på jobbet, vilket betyder att jag får provsmaka dom, och vad älskar vi inte mer än mat? Restaurangmat givetvis. Så det blev att äta massa god mat, och så var det även lite som blev över, så de frågade om jag ville ta med en sallad hem efter jobbet, jo tack det skulle ju vara fint, då slipper jag laga något när jag kommer hem. Okej jo men vi sätter den i kylen så länge, och för att du inte ska glömma den så målar vi ett kryss på din hand, okej okej, jo men det blir väl bra tänker jag. Salladen komme rjag sjävlklart ihåg, men varför jag har ett kryss på handen funderar jag sen över hela dagen. Bra Caroline!

Har även påbörjat mitt försök till att lära mig danska, var på Fötex igår, det är ungefär som ICA Maxi, och köpte "Sjov med dansk" 7-9 år, lite pinsamt dock att övningarna i boken är alldeles för svåra för mig, jag får inga gulstjärnor :( ledsen! Kanske skulle börjat med 3-5 år :/.


"Allting som jag vill kan jag göra"

Caroline Hansen

Den lååånga arbetsdagen..

Tjenna !

Lång dag på jobbet, får tänka på hur glad jag blir när lönen kommer, (innan jag inser att allt måste betalas i räkningar förståss). Idag var det inte bättre än att diskmaskinen, eller vad man ska kalla det, gått sönder, men eftersom det var första gången jag skulle diska så fattade jag inte det, utan undrade bara varför det tog så lång tid, så jag hann göra fördigt allt annat, skurade bänkarna säkert 80 gånger så de är inte annat än skinande rena nu, haha. Men kocken hjälpte mig att lösa problemet sen iallafall, den var inte sönder bara felinställd av den som vart där innan. Kul kul!

Ska försöka träna ikväll, får se hur det går, svullnaden har fortfarande inte lagt sig, men med tejpning a´la Caroline Hansen ska det nog gå, den tejpningen var ialf mycket uppskattad hos IF Hagapojkarna (numera IF Haga så det inte blir någon förvirring)

Gjorde btw även ett mycket intressant test på Facebook, om vilket jobb jag kommer ha i framtiden, tydligen ska jag jobba som någon jag känner, vad det nu innebär återstår att se, framtiden är alltid lika spännannde.

"En olycka kommer sällan ensam"

Caroline Hansen

Den där jag jobbar lite..

Tjenna !

För det första min ankel, det ser ut som man klistrat dit en halv tennisboll och satt dit istället, kanske inte skulle gått utan stöd några dagar, och kanske inte skulle vart med på straffturnering igår, eller ialf inte gått i sidled. 

I vilket fall, dagen började med jobb, 9-2, sen hem innan det snart är dags för jobb igen 17.30- ca 22.00, ska inte klaga, behöver pengarna. Plus, det är faktiskt skönt att göra någonting :P haha.

Idag är dte även bara 2 ynka veckor tills vi åker till Tyskland!! :) Europacup-kvalet, inte alls långt kvar :). och på lördag spelas andra träningsmatchen, hoppas kunna spela den.

Inget mer intressant just nu, eller jo, LÖSGODIS, vad jag saknar svenskt lösgodis, det är ytterst underkstattat tänk på de nu som bor i vårt älskade konungarike Sverige, här kostar godiset för det första ca 10 danska kronor (ca 12,50 sek) kr för ett hekto, ynka 100 gram. Inte värt det någonstans med tanke på att det inte finns geisha, center, jordnötschoklad, hallon-.lakritsskallar eller annat heligt och änglalikt godis!

 SAAKNA <3


"Man lever bara en gång, så slösa inte bort det"

Caroline Hansen

Den med flashback lilla melodifestivalen..

Tjenna !

Med detta vädret finns det inte så mycket anant att göra än att sitta inne. Kul jul! Hittade gamla klipp på yputube, först Björn Gustafsson, och det spelar ingen roll hur många gånger jag har sett det, när han är brat är fortfarande roligt. Och sången till Carina Berg är fortfarnade den bästa låten i melodifestivalens historia. Sen klickades det vidare och kom in på lilla melodifestivalen, så mycket bättre än stora, texterna är underbara, spec Data-hop, "spelar dator och sätter i en disk, till middag blir det fisk" "Att spela dator är väldigt kul, jag känner en kille som är väldigt ful"! 

Foten är fortfarande svullen, tackar som frågar, hoppas på att mitt paket jag har bett mor min att skicka snart kommer, tänkte inte på att det inte säljs svenska tidningar här (ytterst märkligt) och jag har inte läst mitt horoskop på länge, SOLO har alltid rätt, eller? Man kan ialf ha kul med Paint!

"Gammal kärlek rostar aldrig"

Caroline Hansen 

Den efter cykelturen..

Tjenna !

Min fot gör ganska ont idag, vilket gör att jag helst undviker att gå på den om jag inte måste. Men som alla vet hatar jag att sitta still så det blev en cykeltur till en outlet jag har sett, den sög och jag slösade bort ca 2 timmar av mitt liv, den låg en bit bort så det tog ca 40 min att cykla, kunde ju inte stå upp och cykla heller :P haha.

Men på hemvägen beslutade jag mig för att jag var värd en glass, så jag cyklar in på en supermarket, aldi eller nåt, och när jag går haltandes där inne, med musik i öronen givetvis så tar en man tag i axeln på mig bakifrån, sjukt rädd blev jag och hoppar till, är nära på att göra självförsvarstrciket jag lärde mig på miss secret agent igår, men när han ser att jag blev rädd släpper han och säger något i stil med; var inte meningen att skrämma dig tänkte bara kolla hur det är med din fot, jag ser att du haltar. Tror att han kanske visste vem jag var, har inegn aning om vem det var iallfall och kommer nu efter denna traumatiska händelse inte komma sova de närmsta 14 dagarna..

"I drömmarna kan allting hända"

Caroline Hansen

Den efter första träningsmatchen..

Tjenna !

Idag spelades den första träningsmatchen, och visst det kändes konstigt att inte ha en JIK-tröja på sig, men jag trodde att det skulle vara värre, spelade även med nummer 10 sitället för mitt älskade nummer 26, och det var inte heller jätteobehagligt utan helt okej. I vilket fall, resultatmässigt var det väl helt okej, vi vinner med 2-0. Men utöver det så kunde det gått bättre, vi fick en skadad, troligtvis ett korsband, och det är en av våra riktigt duktiga spelare så förutom att det är tungt för henne givetvis, så var det ett tungt tapp för laget. För min del resulterade det i en blånagel, en stukad fot och ett mål. Men tror det eller ej, jag fick höra något jag aldrig har hört efter matcher innan; SKJUT MER! haha, kanske borde ta och börja göra det någon gång, men sen är det ju så tat jag gör aldrig mål när jag skjuter, idag kom det på en backhandvolley, som jag egentligen mest skulle "rensa" så att inte de fick en kontring, annars är ju de klassiska att jag springer och får bollen på klubban in eller missar skottet totalt och istället lyckas träffa någons fot som gör att den studsar på någons ben och på en annans fot innan den letar sig in, vanliga scenarion de få gånger jag gör mål..

"Oroa dig inte för morgondagen i övermorgon är den över"

Caroline Hansen


Den..

Tjenna !

The easy way
It would be to never say
To my feelings hide
Not to risk to loose my pride
But I think I have to be bright
´Cause the easy way is not always the right
I can´t be afraid to loose
´Cause a life without knowing I don´t want to choose
So I will take a chance
So it is with you I have my last dance


"Även solen har sina fläckar"

Caroline Hansen

RSS 2.0